Nu sunt mulți, dar totuși sunt câțiva cei care, de când cu dieta Dukan și cu noul meu aspect fizic, mă tot îndeamnă să mănânc mai mult (vă pup, mami și mama Lili). Probabil par mai firavă și instinctele lor materne acționează în consecință. De mâncat, eu însă mănânc la fel de mult ca înainte. Ce s-a schimbat e calitatea mâncării ce a devenit mai sănătoasă (fără tone de ciocolată, aluaturi din belșug și grăsimi curgânde din farfurie) și faptul că de 7 luni de zile fac sport în fiecare zi. Cu toate acestea, săptămânal îmi permit desfrâuri culinare. Cum ar fi aceste coaste delicioase după care tânjeam de când am văzut rețeta pe un site (în engleză, de aici și unitatea de măsură bizară). Partea cea mai complicată a fost să găsesc în orașul meu sos Teriyaki (știam că există dar nu mai știam unde îl găsesc). Restul e poveste.

Indiciu pentru cei care nu lucrează cu cup-ul ca unitate de măsură (eu am un astfel de recipient acasă): în grame se traduce cu 128, găsiți pe net conversiunile.

Așadar:

Ingrediente:

-2 kg de coaste de porc

-1/2 cup ketchup

-1/3 cup teriyaki sos

-1/4 cup zeamă de lămâie

-1/4 cup miere

-3 căței de usturoi pisați

-1/2 ceapă mică tocată mărunt

-sos iute după preferințe (eu am adăugat câteva picături de piri-piri pentru că urma să mănânce și păpădia din ele)

-sare și piper

Rețeta originală includea ceapa și usturoiul sub formă de prafuri dar eu lucrez mai bine cu ele naturale (nu au adăugat niciun pic de amăreală gustului).

Se condimentează coastele secționate cu sare și piper și se bagă în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C pentru aproximativ o oră. 

Se amestecă restul ingredientelor într-o marinadă cu care se vor unge coastele după o oră, bine-bine pe toate părțile. Dacă vă mai rămâne din acest sos, repetați operațiunea după 15 minute. În total, coastele trebuie să stea la cuptor 1 și 1/2- 2 ore.

Pregătiți multe servețele și nu încercați să le mâncați altfel decât cu mâinile goale. Pierdeți esența. 

Poftă bună!

 

 

Coaste de porc glazurate și lipicioase
Tagged on:                 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *