Nu pot înțelege care e faza cu ciupitul (poke-ul) pe Facebook. De ce există această opțiune, de ce ar folosi-o cineva și de ce tocmai ciupit. Adică, dacă vrei să fi subtil și interesant, încearcă un tras cu ochiul, un zâmbet galeș sau misterios, un semn discret din cap.

Și cum ar trebui să reacționez eu. Să zic ”Au!” sau să râd isteric până simt că nu mai am aer? Ar trebui să-mi placă să fiu ciupită, chiar și virtual? Se încurajează cumva o formă de BDSM?

Nu înțeleg faza cu ciupitul (în special al copiilor sau al partenerilor romantici) nici în viața reală. Ce ar trebui să fie drăguț în a simți durere, chiar și numai pentru o secundă, chiar și redusă ca intensitate? Ar trebui să te readucă din amorțire, să-ți arate că ești viu și nevătămat? Dacă acesta este cazul, atunci vei avea nevoie de mult mai mult decât o ciupitură. Și ce spune asta despre ciupitor: Hei, eu sunt X și-mi place violența dar pot să o controlez. Deocamdată! 

Habar nu am cum să reacționez în fața ciupitului virtual așa că nu reacționez nicicum. Încerc să înțeleg psihologia din spatele acestei acțiuni dar nu prea reușesc:

-poate a rămas în criză de cuvinte și simte nevoia imperioasă, totuși, de a interacționa;

-poate consideră că faptele grăiesc mai mult decât cuvintele;

-poate e o persoană timidă și nu știe cum să pornească o conversație;

-poate vrea să-mi spună ”văd pozele cu soțul și copilul tău, văd tăcerile tale la mesajele mele din privat, dar totuși cred despre tine că ți-ai dori să povestești cu mine”;

-poate nu știe cum să-și facă prieteni și e o chemare spre a-i veni în ajutor;

-poate a apăsat din greșeală pe acel buton.

Indiferent care ar fi situația, Zuckerberg cred că s-a distrat copios când a creat această opțiune. Mă întreb dacă și el merge pe stradă și ciupește random persoanele pe care le întâlnește.

Sursa foto: www.thrillist.com

 

 

Ciupitul virtual printre necunoscuți
Tagged on:                 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *