Ania adoră ciocolata (și sincer rezonez total cu ea). Nu poate exista fruct, vanilie, esență, brânză dulce sau aromă mai delicioasă decât gustul de ciocolată. 

Pentru că suntem foarte atenți cu alimentația păpădiei, ocaziile când mâncăm ciocolată nu sunt foarte dese. La orice aniversare, cu siguranță va fi și un tort de ciocolată pe-acolo. Mici surprize spontane, fără vreo ocazie anume, sub forma unor ouă Kinder vor bucura stomăcel de fetiț. Dar, în rest, ne abținem cu succes de la aceste delicii culinare. 

Am preparat chiar împreună cu păpădia forme mai sănătoase de ciocolată, utilizând cacao, dar recunosc că niciuna nu a avut succesul pe care îl are cea gata cumpărată.

Am o problemă în a o forța pe Ania să facă ceva ce nu își dorește. Din această cauză, răcelile și bolile ei trecătoare sunt tratate mai mult naturist (exceptând cazurile când doctorița noastră ne îndeamnă să facem altfel), pentru că fetițul refuză să ia medicamente, picături sau siropuri ce nu fac parte din alimentația ei zilnică.

Din fericire, unele doctorii pot fi asociate cu alimente. În acest context, am achiziționat un borcan cu cremă de ciocolată delicioasă.

La răceala dinainte de trei ani, ne-a fost recomandat un antibiotic cu un gust amar ce trecea dincolo de limitele mele, darămite ale unei păpădii capricioase. Am apelat atunci la borcanul fermecat. Cantitatea de antibiotic ingurgitat era suficientă cât să necesite două ture de lingurițe amestecate cu ciocolata aferentă. Cu toate acestea, uneori, gustul amărui trecea dincolo de savoarea dulce astfel încât, pentru prima oară, am trăit momentul când să fiu refuzată de fetiț când în discuție era celebra ciocolată.

Pentru cine nu ar fi avut întreaga imagine a situației, probabil că ar fi fost extrem de ciudat să vadă o mămică ce se declară extrem de conștientă în privința alimentației puiului ei, în timp ce aleargă cu lingurița cu ciocolata curgândă după ea:

-Hai iubire, mai ia doar gurița asta de cremă de ciocolată!

Fetițul se uită la mine circumspect:

-Nuuu, maaami, nu vlea Ania cucialată!! Gata cucialată, mami!!

Mi-aș dori să aud asta și când oul kinder sau vreo altă formă de ciocolată nealterată de vreun gust amărui, vor fi puse în prim-plan!

Sursa foto: depositphotos.com

 

 

Ciocolata contrariată și răcelile păpădiei
Tagged on:                     

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *