Elevii Colegiului Tehnic ”Mihai Viteazu” din Vulcan și-au ales ca temă pentru Balul Bobocilor ”Zombieland. This place is so dead.”, probabil inspirați de celebra sărbătoare americană, Halloween, care va să vină. Nimic spectaculos până aici. Știrea însă de-abia acum urmează: un preot din localitate a reacționat vehement la această informație, scandalizat de-a dreptul:

„Am văzut astăzi pe net tema aleasă pentru Balul Bobocilor la Liceul Vulcan. Nu pot decât să mă îngrozesc. Acestea sunt generaţiile care vin din urmă? Acesta este modul de a gândi al tinerilor de 14-15 ani? Aceasta este educaţia pe care o dăm copiilor noştri? Domnilor profesori, demoni vă doriţi, demoni veţi avea în şcoli în loc de elevi. Nasol.”

What???

Lăsând la o parte tradițiile românești în care sunt prezente măști care de care mai hidoase ce personifică strigoii și care fac parte din cultura noastră, lăsându-i la o parte pe americanii inconștienți, înapoiați și needucați ce-și transformă, de atâta amar de vreme, aproape din fașă, copiii în demoni și-i trimit apoi prin casele oamenilor la cules de bombonele ca să-i îmbolnăvească și pe aceștia de Necuratul, lăsând la o parte actorii din filmele și piesele de teatru de profil, care, probabil, trebuie să se lepede de satana la finalul rolului, lăsând la o parte viziunea apocaliptică asupra viitorului citit într-o formă timidă de exprimare adolescentină, pe mine, cel mai tare mă amuză afirmația cu iz de blestem: Demoni vă doriți, demoni veți avea în școli în loc de elevi!

De ce nu m-a informat și pe mine cineva că așa stau lucrurile? Oare dacă îi costumăm în scafandri, în câțiva ani ne vor mistui apele țara cu totul, să ne boteze de toate păcatele? Oare dacă îmi desenez pe o foaie un ciolan cu fasole, îmi trece foamea? Oare dacă mă gândesc concentrată la o vilă cu piscină, mâine pot să mă relaxez în ea? Oare dacă îmi pun costumul de baie și ochelarii de soare, vine iarăși vara peste noi?

Tot același domn adăuga într-o altă postare, extrem de original: „De Halloween, costumaţi-vă în cărţi. Cultura este ceva care îi îngrozeşte pe mulţi”. Pentru că tot suntem pe subiect, fac și eu vreo câteva recomandări: ”Identitate și provocări în adolescență”,  ”Cum să-i înțeleg mai bine și să mi-i apropii pe enoriașii mei?” sau bestsellerul zilelor noastre ”Cum să fiu un preot cu har?”.

Tot amuzant este faptul că, în ciuda viziunii arhaice asupra ”tineretului din ziua de azi”, tot acest conflict s-a desfășurat pe Facebook unde, se pare, domnul preot are cont și este foarte activ chiar în a-l folosi.

Partea tragică a acestei povești este că, în urma acestui scandal iscat inutil, elevii au decis să schimbe tema balului într-una mai ”decentă”. Încă o serie de aripi pe care am reușit să le frângem stupid.  

Of, Doamne ajută-ne! Sunt unele momente când doar asta mai pot să spun.

Sursa foto: www.pymnts.com

 

 

Cine transformă cu adevărat copiii în demoni?
Tagged on:                                 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *