Presupun că dacă s-ar face zilele acestea un sondaj printre români: Care este personajul cel mai urât, mai negru, mai hain și mai rău din toată țara?, răspunsul majoritar ar înclina spre Liviu Dragnea.

Cum eu nu prea cred în răutatea unei persoane ci mai degrabă în durere, frustrări, traume, lipsuri, comportament inadecvat, ca răspuns al unor situații din trecut, încerc să mă pun puțin în papucii dumnealui.

Oare cum o fi să te trezești dimineața și să te privești luat la mișto, înjurat, terfelit, hulit de o cantitate semnificativă de oameni, în emisiuni tv, ziare sau mediul online?

Oare cum o fi să dai bună ziua și să ți se răspundă cu o înjurătură, de la persoane pe care nu le cunoști?

Oare cum o fi să auzi atâtea zeci de mii de oameni care s-au adunat în Piață doar ca să-ți strige numele depreciativ?

Dar mai ales, de unde ai tu puterea să mergi înainte?

Ignoranța mă îndoiesc că ar putea justifica această reacție. Nimeni nu poate rămâne imun la așa ceva. Cel mult, faci un târg în sufletul tău și alegi să-ți pese mai mult de țelul spre care aspiri și mai puțin de mijloace. Dar e imposibil să nu te atingă la un anumit nivel, mai ales atunci când ai ales voit o viață în ochii publici, sperând, probabil, că vei deveni erou.

Ce s-a întâmplat însă cu visele tale? Când ai pierdut controlul?

Câți papuci a trebuit să ștergi ca să mergi acum atât de îndârjit înainte? Câte nedreptăți ai simțit asupra ta de poți acum să le dictezi, fără să clipești, asupra altora? Câtă durere și umilință a trebuit să înduri ca să nu-ți tremure pașii atunci când încerci să stai drept? Cât de mult din tine mai recunoști în oglindă? Cât de mult poți deforma o realitate evidentă ca să găsești tăria să te trezești dimineața, înainte ca aceasta să te prindă din urmă și să-ți desconspire manevra pe care o încerci asupra ta?

Poate că puterea și banii sunt două determinante extrem de motivante, însă, înainte de toate, ele sunt nevoi, resimțite diferit de cei din jur. De ce oare, în cazul tău, au găsit un teren atât de fertil?

E ciudat cum viața ne testează în cele mai incredibile moduri și nu știm niciodată cu adevărat  încotro ne îndreptăm. Poate că, la un moment dat, cel mai urât om din România de azi, a avut de ales între două drumuri. Mă întreb oare, dacă ar fi mers în cealaltă direcție, în acel moment exact, ar fi putut Liviu Dragnea, în această viață, să fie un erou acum?

Sursa foto: www.queensboro.com

 

Cine este cel mai urât om din România?
Tagged on:                                 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *