Această rețetă este cică, una tradițională pentru șezători, și am ”cules-o” dintr-o carte de bucate cu rețete din bătrâni. Cum mare parte din zi, la noi acasă e mai ceva ca la șezători, unii lucrează, alții se joacă, dar toți se distrează, am zis să aducem și noi puțintică tradiție în farfurie.

Ingrediente:

-500 g cartofi

-1 ou

-1 cană de făină

-2 linguri de lapte călduț

-sare

-ulei

-pesmet

-data viitoare intenționez să pun și niște cașcaval

Mod de preparare:

Cartofii cu coajă cu tot se spală bine și se pun la fiert în apă cu sare până când le crapă coaja. După ce se răcoresc puțin îi cureți de coajă și-i treci prin presa de legume (sau cu o furculiță, nu se mărunțesc cu blenderul vertical pentru că iese amidonul din ei și vor deveni cleioși). Peste piureul obținut se pune oul crud, făina cernută, sare și laptele fierbinte, pentru ca amestecul să devină pufos. Se formează chiftele puțin turtite, se dau prin pesmet și se prăjesc în ulei încins, la foc iute, ca să nu se îmbibe cu ulei.

 E o rețetă extrem de simplă, care cu siguranță se regăsește în meniul multor familii. Rețetele care apar pe blog la secțiunea Aniei sunt însă aprobate în prealabil de păpădie. Multe chiftele au fost înfulecate de fetiț până să apară rețeta aici.

Poftă bună!

 

 

Chiftele de cartofi pentru șezători
Tagged on:             

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *