Ania are un mod aparte de a ronţăi carne: fie că o mănâncă direct de pe os sau bucata întreagă, fie că i-o tai eu bucăţele mici, îşi îndeasă în guriţă o cantitate generoasă pe care o mestecă apoi un timp îndelungat, o soarbe de toate sucurile din ea şi mi-o înmânează după o vreme seacă şi mărunţită total. Fibrele din carne refuză să-şi caute drumul spre stomăcel.

Pentru că aveam în frigider nişte ciocănele de pui gătite de Dorin cu o zi înainte şi pentru că voiam ca acestea să ajungă în burtica păpădiei, am hotărât să fac un chec care să-mi rezolve problema.

Foarte uşor de preparat şi gătit, acest chec ne-a atins aşteptările şi avem de gând să-l mai invităm pe la noi şi în alte variante.

Ingrediente:

-120 g făină

-4 ouă

-200 g caşcaval

-1 ardei gras

-2 roşii

-carnea de la 2 ciocănele de pui gata preparate

-3 linguri ulei de măsline

-1 linguriţă busuioc uscat

-1 linguriţă oregano uscat

-1/2 linguriţă de bicarbonat stins cu zeamă de lămâie sau apă minerală

-sare

Mod de preparare:

Roşiile se decojesc, se curăţă de miez şi seminţe iar pulpa se taie apoi cubuleţe împreună cu ardeiul gras. Caşcavalul se răzăleşte. Carnea se desprinde de pe os şi se taie cubuleţe.

Ouăle se bat cu mixerul până îşi dublează volumul. Se adaugă apoi treptat făina şi se amestecă cu ouăle până când compoziţia devine omogenă. Se stinge bicarbonatul cu zeamă de lămâie şi se amestecă bine în compoziţie.

Se integrează apoi în aluat caşcavalul ras, ardeiul, roşiile şi carnea cubuleţe, uleiul de măsline, ierburile aromatice, sarea.

Se unge o tavă de chec cu unt şi se tapetează cu făină, se pune compoziţia în tavă şi se lasă până se rumeneşte (40-45 de minute), în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C.

Puteţi înlocui carnea de pui, roşiile şi ardeiul cu orice alte ingrediente preferaţi: ciuperci, morcov fiert, porumb, măsline, carne gătită de curcan sau vită, ceapă verde, dovlecei, etc.

Eu am făcut, de fapt, pentru Ania, ca să avem un chec mai drăguţ, două forme de inimă şi două forme de brioşă.

Am întins o pătură în grădina cu iarbă a păpădiei, am pus pe o farfurie de plastic câteva felii de chec şi mi-am invitat fetiţul la un picnic sub razele domoale ale unui soare tomnatic.

Poftă bună!

 

 

Chec cu carne de pui şi legume
Tagged on:                         

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *