Am mai mulţi prieteni bărbaţi cu care îmi place să stau la poveşti despre viaţă. Unul dintre cele mai dezbătute subiecte este: ce vor, de fapt, femeile?

Mie mi se pare că această întrebare are un răspuns destul de simplu şi de evident. Nu prea înţeleg unde este tot misterul. Din punctul meu de vedere, lucrurile sunt clare.

Femeile vor un bărbat puternic dar sensibil, un bărbat care să le domine, dar să ştie exact momentul când să se lase dominat.

Femeile vor un bad boy pe care să-l transforme în good guy. Ele singure, cu puterea lor mirifică de seducţie. Un bad boy care să fie atât de vrăjit de frumuseţea, inteligenţa şi farmecul femeii iubite încât să-şi dorească singur să se schimbe. Nu de tot, pentru că atunci ar deveni plictisitor şi unde ar fi bărbatul de care s-au îndrăgostit? Să fie, în continuare, rău cu alţii dar bun şi iubitor cu femeia lui.

Cred că tot de aceea, multe femei îşi doresc să aibă prieteni gay. Nu pot concepe că există acolo, undeva, un bărbat care să rămână imun farmecelor lor. Poate dacă le-ar cunoaşte mai bine … sau poate că au devenit gay tocmai pentru că ele nu au fost prezente în acel punct de cotitură din viaţa lor. În secret, femeile îşi doresc să întoarcă un gay din drumul pe care a pornit.

Dacă însă un bărbat îşi descoperă şi acceptă homosexualitatea exact când se află într-o relaţie cu o femeie, aceasta o va lua ca pe un afront personal şi va pune sub semnul întrebării tot arsenalul de tehnici în ale seducţiei pe care îl posedă. Femeile sunt prea importante ca să nu fie totul despre ele.

Cu bărbaţii e mult mai simplu: există femei gay şi asta e minunat!

Oricâte insecurităţi ar avea o femeie, undeva, în sufletul ei, încrederea în puterea de seducţie va supravieţui oricărui atac.

Femeile vor un bărbat dorit de toate celelalte femei. Un bărbat este cu atât mai valoros cu cât mai multe femei frumoase tânjesc la el. Bineînţeles, însă, că celelalte femei trebuie să-l dorească în continuare în pofida protestelor lui vehemente. Bărbatul trebuie să se opună cu hotărâre asalturilor venite din partea femeilor şi, în acest proces, să le şi povestească fascinat cât este de minunată femeia lui şi cât de mult o iubeşte. Acest lucru însă nu trebuie să descurajeze celelalte femei.

Femeile nu vor bani și cadouri dar atunci când bărbatul îi va face un cadou substanțial, cu siguranță vor afla toți cunoscuții de pe rețelele de socializare. Dacă bărbatul nu îi face cadouri sigur este ori zgârcit, ori insensibil și nu iubește îndeajuns.

Dacă bărbatul vrea să iasă la bere cu băieții înseamnă că are secrete de ascuns. Dacă preferă doar compania femeii iubite, este prea dependent și după fusta mamei.

E foarte greu ca un bărbat să găsească cantitatea optimă de iubire pe care să o ofere: dacă nu oferă suficientă, e un măgar fără sentimente, dacă oferă prea multă, e sufocant, agasant și fără alte țeluri mărețe în viață.

Femeile nu vor un bărbat gelos pentru că asta le-ar destabiliza independenţa de femei emancipate. Dar bărbatul trebuie să nu rămână indiferent avansurilor primite de femeia lui de la ceilalţi bărbaţi. El trebuie să se enerveze şi să lupte pentru ea că altfel ar însemna că nu o iubeşte îndeajuns.

Femeile vor protecţie de la bărbatul lor. Vor ca acesta să fie un leu atunci când interacţionează cu cei care nu sunt foarte drăguţi cu partenerelor, dar acasă, în intimitate, femeile îşi doresc un mieluşel care să le alinte.  

Femeile vor un bărbat care să le ajute dar, în același timp, vor să poată spune că au făcut totul singure.

Femeile vor să fie iubite pentru sufletul lor dar se vor arăta revoltate dacă vor fi părăsite pentru o femeie mai urâtă decât ele.

Femeile vor un bărbat romantic dar dacă acesta plânge la un film cu cățeluși va fi considerat prea sensibil, fricos, fragil și slab de înger.

Femeile sunt nativ maestre în arta manipulării. Vor întoarce orice situație în favoarea lor, vor folosi orice armă, își vor călca și pe orgoliu dacă asta le-ar putea aduce vreun beneficiu. Dar nu vor ezita să apeleze la rolul de victimă atunci când situația se întoarce împotriva lor.

Nu mă refer aici la femeile care stau în relații abuzive și care, din păcate, sunt foarte multe la noi în țară. Acestea se luptă cu o stimă de sine scăzută și cu o istorie personală dureroasă. Eu cred că victimele sunt printre cei mai buni psihologi. Situațiile extreme le-au forțat să caute și să învețe orice semne de agresiune pe fața abuzatorului. De aceea, când o femeie continuă să aleagă același tip de bărbați, cred că putem vorbi de un pattern , de un anumit tipar în bărbații pe care îi alege. Nu conștient, pot fi semnale minore. Poate pentru că nu consideră că merită mai mult sau poate pentru că e o viață pe care o cunoaște și a învățat cum să o gestioneze.

Deși poate nu pare, eu iubesc femeile, cu mințile lor complicate și întortocheate. Nu încerc să generalizez, cu siguranță femeile sunt extrem de diferite și diverse. Am extras doar câteva caracteristici pe care eu le-am văzut repetându-se. Nu mă exclud din descrierea de mai sus, ba chiar unele referiri mă amuză teribil la mine.

Așa că, dragi bărbați, nu vă înțeleg nelămuririle! Empatizez cu toate femeile care se plâng că nu mai găsesc bărbatul perfect. În aceste condiții, nici revistele pentru femei nu ne mai pot ajuta!

Sursa foto: https://www.123rf.com

 

 

Ce vor femeile sau arta de a fi bărbat
Tagged on:                                 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *