În ciuda tentativelor mele de a o familiariza pe Ania cu poveștile clasice și celebre, ea a rămas dezinteresată în privința acestora. Au reușit însă bărbații casei să facă acest lucru în ceea ce o privește pe Albă ca Zăpada, mai concret, în privința piticilor ei, pentru că, se știe, Albă ca Zăpada este o prințesă, nicidecum un supererou care să merite atenția păpădiei. Domnul tătic a început să inventeze povești cu cei șapte pitici iar domnul bunic a plusat cu un cadou constând în celebrele personaje întruchipate în jucării. Albă ca Zăpada a fost zvârlită într-un colț, ca un rebut, și uitată acolo pentru eternitate, însă piticii ei au prins puteri magice de patrulieni.

Cu această ocazie, am învățat și noi cum se numesc fiecare, ce abilități speciale au și am început o serie de jocuri menite să-i evidențieze și să-i facă să strălucească spre suflețel de fetiț. Morocănosul, Înțeleptul, Rușinosul, Bucurosul, Hapciu(lică), Mutulică și Somnorosul au devenit, pentru o bună perioadă de timp, vedetele casei cu jucării.

Dintre toți, cel mai mult o distrează pe Ania Mutulică, parte fiindcă e atrasă de el că e bâlbâit, parte pentru că e un împieicat haios, dar cel mai drag și preferatul ei declarat este Rușinosul. Îl privește cu atâta drag și îngăduință atunci când el se fâstâcește și se ascunde după mine în încercarea lui de a-i oferi păpădiei floricica pe care o ține în mână.

E dimineață, suntem acasă. Eu fac ordine în camera Aniei, puica stă legată de piciorul meu, tati spală vase în bucărie și Enzo doarme la picioarele lui. De nicăieri, fetițul mă informează serioasă:

-Mami, știi că Enzo când era mic era bâlbâit?

Încep să râd în hohote și-i cer inculpatului o recunoaștere a faptei:

-E adevărat, Enzo, că erai bâlbâit când erai mic? strig spre bucătărie.

Ania se repede imediat dincolo spre el, îl mângâie pe o ureche și profitând de tăcerea lui, îmi oferă confirmarea:

-A spus Enzo că e adevărat, mami!

Păi nu o cred eu pe păpădia mea?! Cine altcineva mai are acces la lumea aceea magică în care cățeii vorbesc, se bâlbâie și se confundă parțial cu personaje de poveste. Of, ce dor mai îmi e și mie de acea lume minunată!

Sursa foto: www.celebrationspress.com

Cățelul bâlbâit și poveștile clasice
Tagged on:                         

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *