Un copil te schimbă extrem de mult. Crești odată cu el, devii mai bun, mai înțelept, mai răbdător, mai responsabil. Îți rezolvezi conflicte din trecute pe care le vezi acum într-o altă lumină. Sufletul ți se mărește atât de tare încât simți că o să explodezi de atâta iubire câtă nu aveai nicio idee că poate încăpea în el. Râzi mai mult și începi să te simți din ce în ce mai puternic.

O grămadă de lucruri bune intră în viața ta odată cu un fetiț-păpădiu. 

Lumea însă nu prea vorbește și despre chestiile nasoale cum ar fi teama și anxietatea ce te însoțesc aproape constant.

Îmi amintesc de mine ante-Ania. Aș spune adolescență dar m-aș extinde până spre 33 de ani. Aveam un soi de nebunie vecină cu inconștiența. Niciun gând negru nu-mi brăzda cerul senin. Călătoream cu un șofer nebun (te pup, soțu’) cu 180 la oră, râdeam cu gura până la urechi. Aveam o durere neelucidată în partea stângă? Lasă că trece ea de la sine. O aluniță nouă pe pielea mea curată? Bun venit în viața mea! Amenințări de revolte pe teritoriul țării? Nemărginite oportunități de aventuri. Moartea? Un fapt inevitabil, nesemnificativ și teribil de îndepărtat, ce are slabe șanse să mă atingă vreodată.

Odată cu nașterea puiului meu, percepția însă se schimbă radical. Nu-ți mai pariezi viața doar ca să obții un fior de adrenalină în plus pentru că totul nu mai este doar despre tine și despre alegerile tale. Totul devine despre EA, despre câtă nevoie are de tine, despre câtă nevoie ai de ea. Încep să te îngrijoreze lucruri de care nu-ți păsa în trecut, ai mai multă grijă de tine, devii conștientă de orice din jur care poate influența cursul vieții voastre.

Teama și anxietatea devin niște constante în viața ta, mereu prezente, mereu dându-ți ghionturi să gândești mai mult, mai în perspectivă, să începi să organizezi și să programezi lucruri pe care mai demult le așteptai spontan.

Îmi lipsește uneori nebunia aceea, mă sufocă alteori îngrijorarea dar n-aș schimba nici măcar pentru o clipă tot binele acesta mult pe care-l simt acum. Poate că totuși, inconștiența și nebunia, erau doar substitute pentru magia care va să vină!

Sursa foto: www.masterfile.com

 

 

Cât de mult te schimbă un copil?
Tagged on:                             

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *