S-a încheiat o perioadă mult așteptată de mine în fiecare an: Oscar 2018. Această gală a fost una extrem de generoasă, oferind câte un premiu cu dărnicie aproape fiecărui film important nominalizat la multiplele secțiuni, ca și cum anumite datorii ar fi fost achitate. 

Mie mi-au plăcut toate filmele, am mai spus asta, exceptând horror-ul Get out, dar dacă ar fi fost sarcina mea să aleg câștigătorul celui mai bun film, aș fi mers cu siguranță pe Dunkirk, urmat îndeaproape de Three Bilboards Outside Ebing, Missouri.

Câștigătorul Oscar-ului de anul acesta este o poveste frumoasă și relaxantă despre iubirea dintre un om-amfibie și o femeie cu dizabilități auditive. Criticul de film Cristian Tudor Popescu previziona acest film ca fiind câștigătorul (deși îl cataloga ca fiind cel mai slab film al lui Del Toro), argumentând că între toate el este cel politically correct realizat: are personaje de culoare, personaje cu dizabilități, ambele ultrapozitive, are și un ”freak”, un marginalizat în persoana omului amfibie și are personajul alb, cu maxilare proeminte, musculos, crud și ticălos.

Câștigătorul la regie este tot Guillermo Del Toro, autorul (regizor și scenarist) al lui Pan’s Labyrinth (El Laberinto Del Fauno, în original), un film de excepție care însă nu a fost premiat la vremea lui, în 2007.

Bucurie mare mi-au făcut actorii câștigători de la secțiunea actori principali, Gary Oldman (Darkest Hour) și Frances McDormand (Three Bilboard Outside Ebbing, Missouri). Pentru amândoi am girat și le-am rostit repetitiv și cu speranță numele în cele câteva secunde înainte să fie dezvăluiți câștigătorii.

Pe această cale, vreau să îi mulțumesc păpădiei mele care mi-a dat trezirea la 6 dimineața, îndeajuns de devreme încât să prind în transmisiune directă pe Digi24, ultima parte a decernării premiilor Oscar 2018, cea în care au fost prezentate principalele secțiuni. În vreo câțiva anișori, sper să comentăm împreună la o pungă de popcorn, cele mai importante evenimente ale acestui fastuos și ofertant de emoții Oscar. 2019, te aștept cu nerăbdare și filme pe gustul meu!

Sursa foto: http://www.foxsearchlight.com/theshapeofwater/

 

 

Câștigătorii galei Oscar 2018
Tagged on:                 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *