Există un mister învăluit în atracție față de un anumit tip de bărbat care este foarte popular atât în rândul femeilor cât și al bărbaților: burlacul convins.

Femeile vor dori să-și încerce puterile asupra lui, să-și dovedească sieși și celorlalți că ele sunt cele care au reușit să-l domolească, antrenate în același timp de teama de a nu fi rănite, care le oferă satisfacția lucrului interzis, a jocului cu focul.

Bărbații îi vor admira puterea de a nu avea nevoie de nimeni cu care să se conecteze emoțional, puterea de a-și fi suficienți și vor căuta căi de a se afla în preajma lor.

Dar care sunt resorturile care îl ghidează pe burlacul convins?

Femeile se nasc femei, prin datul lor biologic, fără niciun efort suplimentar. Bărbaților însă nu le este atât de ușor, ei trebuie să devină bărbați. Ei sunt purtătorii trecutului umanității. Trebuie să lucreze din greu la imaginea care se așteaptă de la ei, aceea de masculi dominanți, puternici, hotărâți, curajoși. 

În procesul de dobândire a identității masculine, bărbatul trebuie, în primul rând, să se rupă de feminitatea lui infantilă, ceea ce se traduce prin ruperea de mamă. A se îndrăgosti înseamnă pentru bărbat o reîntoarcere pe nisipuri mișcătoare, un tărâm primejdios, unde există pericolul să-și piardă identitatea și masculinitatea. Să ajungă la siguranța deplină asupra masculinității lui, fără teama de o pierde într-o relație afectivă cu o femeie, nu e atât de ușor pentru el cum și-ar dori femeile.

Procesul de dobândire a identității masculine trece prin câteva faze:

-tentativa de a-i proiecta femeii o imagine despre sine la care el nu a ajuns încă

-nehotărârea în privința alegerii partenerei, a carierei, în proiectarea viitorului propriu și a celui de cuplu

-teama de a vorbi despre sentimente, de a se manifesta afectuos în public, de față cu ceilalți bărbați cu care este într-o competiție permanentă

-folosirea femeii pentru a-și stabiliza echilibrul emoțional, fără a dărui însă același lucru la rândul lui

-căutarea partenerei după niște criterii ideale, care nu legătura cu realitatea

-incapacitatea de a comunica adecvat în chestiuni ce țin de suflet și sentimente

-teama de a nu pierde controlul în relație, de a nu pierde controlul asupra sa, blocând astfel sentimentele atunci când acestea devin prea puternice

Rezumând, cam așa arată portetrul burlacului convins. O serie de temeri, nevoi și insecurități compensate printr-un control eronat plasat, într-o luptă pe care, până la urmă, bărbatul o duce cu el însuși. De cele mai multe ori, cea mai simplă cale de a ieși învingător din această bătălie rămâne însă fuga. Paradoxal totuși, când apogeul masculinității îl constituie tocmai șederea.

Sursa foto: tenplay.com.au

 

Burlacul convins și bătălia cu el însuși
Tagged on:                         

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *