Mie îmi place foarte mult broccoli-ul. L-am descoperit târziu, nu știam de existența lui în copilărie dar a fost dragoste la prima degustare. Ania, ca orice copil normal, îl detestă. Cu toate că am mâncat broccoli cu spor și când eram însărcinată cu păpădia, mai ales în perioada când citisem că i se dezvoltă puicii preferințele culinare, tentativele mele au rămas fără ecou în realitate.

Singura formă sub care Ania acceptă să mănânce broccoli este în această miraculoasă budincă de broccoli la cuptor.

Rețeta de la care am pornit este cea pe care o făcea tata pentru noi, broccoli fiert cu sos bechamel și cașcaval ras deasupra, la cuptor. Pentru că, mai nou, Ania nu mai vrea să mănânce ouă, am făcut o combinație de sos bechamel cu souffle.

A rezultat o budincă de broccoli la cuptor cu multe lactate și ouă, bună pentru păpădie, cu un gust excelent pentru noi toți. Ania o mănâncă atât caldă cât și rece, proaspăt scoasă din frigider.

Ingrediente:

-o căpățână de broccoli

-500 ml de lapte

-2 linguri de făină

-2 linguri de unt (plus extra pentru uns tava)

-brânză sărată de vacă

-cașcaval

-3 ouă

-3 linguri de smântână

-un praf de nucșoară

-sare și piper

Mod de preparare:

Se taie căpățâna de broccoli în buchețele. Eu folosesc și tulpina pe care o decojesc dacă broccoli-ul este mai bătrân și o tai bucăți mai mici.

Fierb broccoli-ul în apă cu sare timp de trei-patru minute.

Laptele îl pun să se încălzească puțin la foc mic.

Încing o tigaie pe foc, topesc untul și călesc făina până devine aurie. Adaug laptele cald treptat și amestec până sosul bechamel capătă o consistență cremoasă. Condimentez cu sare, piper și un praf de nucșoară. Las deoparte să se răcească.

Bat bine ouăle și le amestec cu smântâna și brânza răzălită.

Când sosul bechamel s-a răcit puțin, îl amestec cu ouăle bătute cu smântâna și cu brânza.

În tava unsă cu unt, așez broccoli-ul fiert, torn peste sosul ca să-l acopere bine și presar cașcaval ras deasupra.

Îl bag în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 45-50 de minute. Îl las puțin să se răcească și apoi îi tai o felie generoasă păpădiei.

Poftă bună!

 

 

Budincă de broccoli cu brânzeturi la cuptor
Tagged on:                                 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *