Eu aleg să am încredere în medici, în experiența acumulată în toți acei ani de facultate, rezidențiate, specializări, conferințe și practică. Vreau ca și Ania să crească cu aceleași convingeri, să nu-i fie teamă de ei și să înțeleagă beneficiile pe care aceștia le aduc, dincolo de inconfortul creat de o injecție. Momentan, trecem printr-o perioadă când Ania este nițeluș anxioasă în privința lor, deoarece în puținele vizite pe care le-am făcut la spital, a avut experiența luării de sânge din mânuță, ceea ce nu prea i-a plăcut

Bineînțeles, ca în orice domeniu, sunt medici mai buni și medici mai puțin potriviți pentru această profesie, dar nimeni nu te împiedică să cauți unul care să-ți satisfacă criteriile de alegere și care să se muleze și pe personalitatea ta.

E sâmbătă dimineața, în jur de opt. Suntem la Lili și la Bubu în vizită. Lili ne primește bucuroasă cu ceai, cafea, ronțăieli, un ou Kinder pentru fetiț și multe alte surprize. Bubu este deja la cabinet, are pacienți.

Ania este nițeluș cam morocănoasă. Nu are chef de nimeni și de nimic așa că stă liniștită la mine în brațe. Nu vrea la Lili, nu vrea să se joace cu pisicii, nu vrea să exploreze casa împreună cu tati. Fiecare are astfel de zile așa că o lăsăm să se manifeste cum simte.

După ce ne terminăm poveștile cu Lili, plecăm spre supermarket la cumpărături. Intrăm înainte însă și pe la Bubu să-l salutăm. Ania e în continuare la mine în brațe. 

Când dă cu ochii de bunicul ei, devine brusc interesată și mă întreabă:

-Mami, ce face Bubu cu albă ca doctorița pe el (adicătelea cu halat de medic, noi am prins mai mult doctorițe pediatre în scurtele noastre vizite la spital)?

-Bubu e medic, iubire! Ți-am mai spus asta, și acum are pacienți pe care îi tratează.

Se luminează la față și întinde mânuțele spre Bubu pentru a fi luată în brațe. Bunicul păpădiei o plimbă mândru printre pacienți, o pupă pe obrăjor și chiar o lasă să apese un buton de la o mașinărie care pare extrem de complicată. Ania e toată numai un zâmbet.

Norocul nostru că avem medici în familie. Ne-ar putea astfel crește șansele unei relații speciale și frumoase cu acest domeniu minunat.

Sursa foto: www.dreamstime.com

 

 

Bubu printre medici cu halate albe
Tagged on:                                 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *