Una dintre probleme majore ale timpurilor noastre este lipsa timpului. În secolul super vitezei, unde totul se petrece cu repeziciune, abia dacă mai găsești timp și să mănânci. Dar pentru asta au fost inventate aceste minuni gastronomice: bruschete pe alese, pentru fiecare.

N-ai avut timp nici să respiri, darămite să mai gătești și cina pentru întreaga familie? Bagi niște pâine cu ce găsești prin frigider la cuptor et voila, te alegi și cu un nume fandosit: bruschete personalizate.

De ce personalizate? Pentru că, după cum am mai spus, fiecare dintre noi avem preferințele noastre culinare care nu bat cu ale celuilalt. Să o luăm pe rând, zic:

Ania încă mănâncă destul de sănătos: legume, proteine, lactate, fructe, cereale, cât mai puțin procesate și gătite cât mai inofensiv posibil. Pâine mănâncă rar, doar unsă cu zacuscă, brânză sau miere, dulceață sau doar înmuiată lângă ciorbița de legume. Astfel, pentru bruschetele domnișoarei se va proceda în felul următor: o felie de pâine unsă cu o cremă din brânză de capră de la President (preferata ei), cu bucățele de carne gătită în prealabil tăiate deasupra și cu câteva felii de cașcaval, lăsată la cuptor până se topește cașcavalul.

Domnul tătic merge pe tradițional și preferă pâine unsă cu brânză topită, felii de cârnat de casă sau de babic, feliuțe răzlețe de ardei iute și cașcaval deasupra.

Pentru personalizatele mele bruschete, procedez nițeluș diferit: prăjesc pâinea mai întâi în cuptor, o trec apoi riguros de un cățel proaspăt de usturoi și o ung cu o conservă de ton mărunțit, scursă bine de ulei sau de lichid, sărată, pipărată și amestecată apoi cu maioneză (recunosc, din comerț, că doar tocmai vorbirăm de insuficiența timpului).

Și uite așa, în câteva minute, ai pus pe masă mâncare adecvată pentru fiecare. În plus, ai umplut și bucătăria de arome îmbietoare, fără prea mare tam-tam sau efort din partea ta. Nu se întâmplă foarte des să servim bruschete în familie dar de fiecare dată când apar, sunt binevenite și întâmpinate cu entuziasm din partea fiecăruia.

Sursa foto: http://oldinntim.ro

Bruschete pe alese, pentru fiecare
Tagged on:                         

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *