Nu am mai postat de multișor rețete și chiar dacă am slăbit 20 de kilograme, nu înseamnă că am încetat să mai mănânc. Ba din contră, acum gătesc diferențiat pentru trei persoane și nu mă pot abține să nu gust din fiecare fel. M-am îndrăgostit de această dietă și, deși am reînceput să mănânc câte puțin din toate cele pe care le mâncam înainte, sunt multe rețete Dukan de care nu mă pot dezlipi: pui prăjit fără ulei, legume la grătar (da, chiar se poate trăi fără cartofi), pui Coquelete de la Edenia la cuptor (preferatul meu, deasupra de orice pizza, paste sau aluaturi complicate), salată de vinete cu ceapă (fără maioneză), vită la Airfryer, supă cremă de ciuperci, sos de usturoi cu iaurt, sparanghel (pe care l-am descoperit acum) și multe altele. Avantajul acestor rețete Dukan e că se pregătesc extrem de rapid, sunt super delicioase și păstrează simplitatea alimentelor, reobișnuindu-te cu gustul lor de bază.

Aceste brioșe Dukan, potrivite încă din prima zi a dietei, sunt excelente ca gustare sau la mic dejun și conțin proteine din ouă, lactate și carne. Se fac rapid și se termină urgent.

Ingrediente:

-6 ouă

-o felie șuncă York (sau orice șuncă ce conține mai puține grăsimi)

-2 linguri cremă de brânză degresată

-2 fire de ceapă verde

-sare și piper

Mod de preparare:

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius.

Se bat ouăle bine într-un bol. Se adaugă crema de brânză și se omogenizează. Șunca și ceapa verde se taie mărunt și se pun în compoziție. Asezonați cu sare și piper. 

Cu o lingură, puneți din compoziție în forme de brioșe din silicon (ca să nu se prindă pentru că nu folosiți grăsime) și introduceți-le la cuptor pentru 30-40 de minute.

Gata!

Sunt multe alte rețete de brioșe Dukan, dulci sau sărate, ce conțin tărâțe sau amidon, însă aceasta este potivită încă din faza de atac. 

Poftă bună!

 

 

Brioșe aperitiv Dukan cu ouă și șuncă
Tagged on:                 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *