Avem o dilemă de imagine: am vrea să îi lăsăm bretonul Aniei să crească dar domnișoara noastră refuză orice agrafe sau codițe care l-ar putea împiedica să întunece privirea ei frumoasă. Pentru că situația nu mai poate fi amânată, ne-au rămas două variante: ori o vizită la prietena noastră Dana și la Misha cel des amintit pentru un look nou, ori convingem fetițul că o coafură poate rezista mai mult de trei secunde după ce a fost executată.

Duminică după-masa, ne relaxăm toți trei în camera păpădiei. Încep eu timid niște aluzii despre ce bine mă simt eu cu părul prins în coadă.l

-Heeei, îmi vine o idee genială, hai să-ți prind și ție părul, Ania. Ce zici???

-Nu, îmi răspunde scurt și sec fetițul manevrând un ponei, fără măcar să ridice privirea spre mine.

Nu renunț și decid să fac apel la noua ei pasiune animată, My little pony:

-Dar eu nu vreau să-ți fac orice fel de freză. Când pleacă dimineața la alergat ca să se antreneze pentru cursele de peste zi, Rarity din My little pony își prinde părul din coamă ca să nu o deranjeze. Vrei să-ți arenjez și ție părul ca cel al lui Rarity?

Brusc, primesc o privire interesată și un accept entuziast. Îi prind părul într-o codiță, apoi un moț în vârful capului cu bretonul buclucaș, ce ar vrea să reprezintă cornul pe care Rarity îl are poziționat în frunte. Stă cuminte la coafat și apoi se privește mândră în oglindă. După cele 3 secunde regulamentare, își smulge elasticele din păr.

Suspin resemnată însă glasul Aniei îmi dă speranțe:

-Acuma Twilight Sparkle, mami!!!

-Daaaaaaa, iubire!! Hai să-ți arăt cum își prinde Twilight Sparkle coama când pleacă la magazin să-și cumpere jucării!!!

După ce îi întruchipăm și pe restul poneilor, Applejack, Pinky Pie, Rainbow Dash, Fluttershy, după o serie de moțuri, codițe și împletituri, după ce am analizat în oglindă cu atenție cum se coafează poneii când merg în vizită la bunici, în parc, să culeagă mere sau să facă baie în piscină, Ania se scutură de toate podoabele de păr, lăsându-mă pe mine totuși optimistă pentru un nou început, pe care nu vreau să-l grăbesc însă nici nu sunt dispusă să renunț la el atât de ușor.

Speranța îmi crește atunci când păpădia o ia pe Rarity în brațe și îmi cere să îi execut coafura inițială. Se pare că și-a decis preferata. Trec cele trei secunde și Ania zburdă în continuare fericită prin casă, cu părul prins într-o codiță veselă și un corn în vârful capului. Se întorce însă dezamăgită cu fundicul spre mine și remarcă supărată:

-Maaaami, nu ai Ania codiță!!!

Extrag o șosetă lungă și groasă din sertarul păpădiei cu un Moș Crăciun desenat pe ea și i-o prind în pantaloni pe post de codiță. Ania scutură fericită din ea și-și continuă cursa magică prin cameră. 

Se pare că vom avea parte de o relație lungă și fructuoasă cu poneii, noii noștri prieteni preferați!

Sursa foto: http://variety.com

 

 

 

 

Bretonul buclucaș și poneii magici
Tagged on:                     

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *