Ania mănâncă multe banane care sunt printre fructele ei favorite. De aceea, și noi și bunicii le cumpărăm destul de des. Problema cu bananele este că se alterează destul de rapid. Ca să nu le aruncăm, o variantă bună este să le congelăm sau să le folosim în înghețata delicioasă pe care o face Auri. Dar pentru că am tot auzit și văzut rețete cu banane prăjite sau caramelizate și îmi sunau extrem de apetisant, am decis să încercăm și noi o rețetă în acest sens. Adi Hădean ne-a venit imediat în ajutor cu site-ul lui. Diferența este că noi am înjumătățit cantitățile ca să fie suficiente pentru o păpădie delicată.

Și uite așa gâdilăm mai mulți iepuri deodată (noi suntem împotriva vânătorii și ne mai și plac iepurașii, dar doar la jucat): eliminăm deserturile cumpărate, salvăm bananele de la autodistrugere și avem parte de un fetiț bucuros.

Așadar:

Ingrediente:

-3 banane coapte dar ferme

-125 g făină albă

-175 ml apă minerală

-1 praf de sare

-1 praf de scorțișoară

-ulei pentru prăjit

Pentru sosul caramel:

-75 g zahăr alb

-35 ml apă

-1 praf de sare

Mod de preparare:

Se încinge uleiul. Se face un aluat tempura amestecând făina cu sarea și scorțișoara peste care se adaugă apa minerală, în timp ce amestecă repede cu un tel. Se taie bananele în felii de cca un centimetru grosime și se înmoaie în aluat. Se adaugă apoi în tigaia fierbinte și se prăjesc în baie de ulei până se rumenesc pe toate părțile și devin aurii. Se scurg de excesul de ulei.

Zahărul se topește într-o tigaie până devine auriu. Se ia de pe foc și se adaugă sarea și apă. Atenție să nu vă stropească. Se pune iar tigaia pe foc și se lasă să dea în clocot până se topește tot zahărul.

Bananele prăjite se pun apoi în sos și sunt gata de înfulecat. Poftă bună!

Banane prăjite cu sos caramel
Tagged on:                 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *