Pe aceste geruri în care ți-e greu să mergi și prin casă fără să ai o pătură trasă mereu pe tine, este destul de limitat și zburdatul vesel pe câmpii înflorite al păpădiei. Așa că trebuie să ne regrupăm și să reușim cumva să ne scuturăm de energie în interiorul căminului nostru.

Unul dintre jocurile noastre eliberatoare este cel cu balonul. Mai bine spus baloanele pentru că Ania a intrat în rezerva de baloane a familiei și solicită frecvent și insistent forțe proaspete în rândul umflatelor. Dacă pășești în camera ei e destul de greu să nu te imaginezi la o nuntă, așteptând să înceapă valsul lin al mirilor printre baloane grațioase.

Regulile jocului nu prea există. Scopul este să lovești cu putere balonul înaintea celeilalte. Inculpatul va desena prin aer tot felul de traiectorii neașteptate, sporind amuzamentul nostru.

Sincer vă spun că mă simt în acest joc ca atunci când eram mică. Mă implic total, fără menajamente sau favorizări. De multe ori Ania se enervează că ajung înaintea ei și mă mustră aspru, dar asta nu mă împiedică să fiu la fel de îndârjită în jocul cu berbecuța ambițioasă.

Partea minunată e că am aceleași emoții în stomac cum simțeam cu vreo 30 de ani în urmă. Aceeași adrenalină când simt furtuna fetițului năpustindu-se spre mine și mă grăbesc să lovesc balonul înaintea ei. E drept că se țipă mult, se chiuie și se râde în hohote așa că acest joc nu este pentru urechi sensibile.

Amuzant e că am descoperit că păpădia se antrenează acum pentru o carieră în wrestling. Nu de-ăla mimat de-al americanilor. Unul pe bune. Eu sunt mai grijulie cu mișcările ca să nu deranjez nici fetițul, nici vreun membru ce-mi aparține. Ania însă se aruncă cu toată forța și cu tot corpul ei înainte. E adevărat că majoritatea obiectelor din camera ei sunt moi și pufoase dar pe ici pe colo, păpădia mai face cunoștință și cu o podea, o masă de plastic sau o ramă de pat. Se ridică însă râzând în hohote, cu un auuuu cântat, în timp ce-și freacă cu o mânuță locul dureros.

Imaginația mea trece astfel cu ușurință de la o nuntă de baloane, la un ring de wrestling unde o mămică îngrijorată privește printre degete o berbecuță ambițioasă. Uuuuuf, sper să se facă mai repede cald afară, poate or reuși fluturii să ne îndrume spre o carieră de dans grațios.

Sursa foto: https://www.halloweencostumes.com

 

 

Balonul zburdalnic și antrenamentul pentru wrestling
Tagged on:                                     

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *