Se întâmplă uneori ca, deși amândoi acasă, eu și Florin să avem fiecare treburile noastre. Asta nu e o problemă pentru Ania care se joacă singură cu jucăriile ei. O perioadă, cel puțin.

Dacă insistăm cu treaba fetițul va începe să ne trimită semnale, mai vagi la început, apoi din ce în ce mai intense. O ia lejer: se înființează la mine cu cerința să îi umplu balonul roșu cu apă. Mă execut, îl închid și i-l înmânez fetițului. Pleacă fericită în camera ei de unde se aud sunete de bufnituri și chiote de râs. 

Se reîntoarce în bucătărie unde mă vede pe mine concentrată la laptop și decide să-mi lase un răgaz așa că se înființează în fața lui Florin și solicită de urgență să fie servită cu un pahar de apă. Când acesta îi este înmânat, hotărăște că de fapt nu îl dorește pe cel pink ci vrea să bea din cel blue. Ia două guri de apă după care zvârle paharul (din fericire, de plastic) taman până în ușa dormitorului.

Ne cercetează atent un minut pe amândoi apoi se reîntoarce în camera ei.

În final, trece la artileria grea. Ascunde balonul roșu umplut cu apă într-un loc secret, numai de ea știut și se prezintă la mine:

-Maaaami, cată banonu loșu! Unde-i??? Nu tiu!!! A dișpălut!!

Și râzând ghiduș aleargă în camera ei. O urmez amuzată și încep căutarea generală: pe sub pat, dulapuri, canapele, birouri, fotolii, mese, jucării. Încerc să-l strig, poate reușesc să-l ademenesc:

-Balonuuuleee, roșuuuu!!! Hai afară din ascunzătoare să ne jucăăăăăm împreunăăăăă!!!! Hai că promit să te arunc până la tavaaaaan!!!

Nimic. Balonul roșu refuză să se arate. Mă așez ostenită pe jos. 

Nițel dezamăgită de tentativele mele, Ania mă expediază:

-Hai, mami, du-te nicolo, ai tleabă!

Apoi:

-Taaaaaatiii, a dișpălut banonuuu loșuuuu!!! Hai catăăă!!!

Începe și Florin căutarea: pe sub pat, dulapuri, canapele, birouri, fotolii, mese, jucării. Din nou, nimic!

Recunosc că mă simt puțin bine că nu a reușit nici el mai multe decât mine. 

Aș vrea să pot spune că balonul roșu se află acum alături de noi însă, din păcate, poziția lui ne este în continuare necunoscută. Șanse sunt ca însăși păpădia să fi uitat unde se află. Dar putem să ne bucurăm că în locul balonului, deocamdată, nu se află vreun telefon sau cheile de la casă. Până la urmă, misiunea a fost îndeplinită și Ania și-a luat singurică porția de joacă alături de părinții ei!

Sursa foto: www.educatall.com

 

 

Balonul roșu și ascunzătoarea secretă
Tagged on:                                 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *