Ania a fost invitată la petrecerea fetiței unor prieteni, la un spațiu de joacă ce promitea multe distracții pentru păpădiu. Deși majoritatea copiilor invitați erau deja școlărei în clasa pregătitoare, eram nerăbdători să participăm, atât pentru că era un exercițiu bun de socializare pentru grădiniță, dar și pentru că fetițul este foarte atașată de cele două surori prietene.

Mai întâi și mai întâi, a trebuit să-i traducem Aniei ce urma să se întâmple, adică să mergem la un party de ziua Valentinei. Entuziasm, bucurie și hohote de râs.

De când am intrat la petrecere, fetițul a fost imediat acaparat de Valentina și de Ioana, surioara sărbătoritei. Începutul era promițător: trambulină, tobogan cu rostogolire surpriză la final, piscina cu mingi, poneii călători, copii veseli și multă distracție. Aproape că nu mi-ar fi fost simțită absența, m-am gândit eu încrezătoare. Asta însă până să observ privirile păpădiei care mă căutau, din când în când, ce-i drept, dar care se pare că încă sunt necesare. M-am simțit și eu utilă în acel peisaj atunci când, după vreo 20 de încercări eșuate, mi-a fost solicitat ajutorul să urc fetițul pe poneiul purple, când a fost nevoie de nițelușă răbdare ca să conving păpădia că mami e prea mare și nu încape pe scăunel atunci când toți copiii s-au așezat la masă dar am primit ajutor mult și de la Ioana care a insistat să o hrănească pe Ania cu bastonașul de pui crocant (ceea ce păpădiei i-a convenit de minune că nu trebuia să-și mai ”obosească” ea mânuțul), când eram întrebată de fiecare copil în parte: ”-Mami, cum cheamă asta?” sau când erau nevoie niște explicații suplimentare ca să poată fi eliberată o telecomandă de consolă atunci când aceasta se găsea sechestrată la fetiț de trei ani, în timp ce o domnișoară puțin mai mare își dorea să danseze după ursulețul din ecran.

Au fost și vreo trei lacrimi vărsate atunci când mami nu se vedea niciunde în peisaj sau când copiii deveniseră prea gălăgioși pentru gustul păpădiei, dar una peste alta, a fost un antrenament bun pentru când socializarea de la grădiniță va fi pregătită să își intre în drepturi.

Ne bucurăm tare că avem două prietene ca Valentina și Ioana, extrem de afectuoase și grijulii, mereu cu chef de joacă și cu idei perfecte pentru distrat păpădii. La mulți ani, fete frumoase, de-abia așteptăm să ne revedem!

Sursa foto: newskillsacademy.co.uk

 

 

Antrenamentul-party pentru grădiniță
Tagged on:                             

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *