Iubirea Aniei pentru căței este bine știută, demonstrată, dovedită și exprimată permanent. Noi însă ne dorim ca păpădia să iubească toate animalele pământului. Pentru aceasta trebuie înainte ca ea să le cunoască. De aceea, credem că Șoimușul sau viața la țară, fie ea și pentru perioade scurte de timp, este extrem de importantă pentru dezvoltarea fetițului.

În plimbările noastre din această vară cu drumuri mai lungi de parcurs cu mașina de la Sinaia și Gyula, am fost foarte atenți cu toții la turmele de oi, capre, cirezile de vaci, hergheliile de cai sau măgăruși, pisici, găini, rațe, gâște și alte orătănii pe care le întâlneam pe marginea drumului. Ania se entuziasma de fiecare dată. 

Însă una este să prinzi doar o imagine ștearsă și fugitivă a lor și alta este să le admiri în toată splendoarea când trec prin fața ochilor tăi. 

În fiecare dimineață de Șoimuș, ne plimbăm prin sat în căutare de comori transformate în animale. Duminică dimineața devreme, tati ia decizia să trecem pe la căsuța din deal care miroase tot timpul a oițe lânoase. Grozavă idee pentru că ajungem la poarta ei taman când acestea se pregăteau să plece spre pășune. Așteptăm respectuoși să meargă înainte. Li se deschide poarta de către un domn cioban tare simpatic, mucalit, ce ne oferă informații zâmbind pe sub mustața deasă. O oiță sociabilă se apropie mult de noi și ne privește fix. 

-O cheamă Rodica și e cea mai prietenoasă! ne informează domnul râzând.

Ania o aplaudă veselă iar noi o salutăm fericiți:

-Bună, Rodica!

Clipește de două ori scurt și după o scanare rapidă a noastră decide să plece totuși cu restul turmei. Câțiva pași în urmă rămâne un berbecuț ce-și târăște după el piciorul stâng. Îl compătimim pe sărman și primim din nou informații prețioase.

-E paralizat și bătrân  dar se ține încă bine! 

Berbecuțul pare vioi și ambițios, un exemplu pentru vlăstarele lui mai tinere. 

Mergem câțiva metri în urma lor până când turma începe un urcuș rapid pe deal. Le facem pa-pa și ne strecurăm printre ploaia de mărgeluțe negre lăsate cadou în spate. 

-Vezi iubire, cât caca mărgeluțe de oițe au lăsat în spatele lor?

Ania îl privește atent și conchide: 

-Și Ania știe să facă caca mărgeluțe!

Când găsești similitudini în ceilalți nu ai cum să nu îi simți mai apropiați! Mission accomplished!

Sursa foto: blog.oxforddictionaries.com

 

 

Animalele noi din lumea fantastică a păpădiei
Tagged on:                             

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *