Niște albinuțe suntem noi în fiecare dimineață. Tati face mâncare pentru pui, spală vase și se pregătește de plecare, eu fac sport, deretic prin casă și mă ocup de animăluțe, păpădia își scoate la plimbare prin casă jucăriile. Fiecare e cu zborul lui pe care-l știe ca pe … miere, albinuțe harnice și grăbite.

Din când în când însă, drumurile ni se intersectează, unite în special de o păpădie care cât să mai plimbe și ea la jucării?! Se plictisește la un moment dat și încearcă diversiuni de atragere a atenției.

Nu însă în ultimele zile când Ania și-a găsit și ea o sarcină extrem de importantă: să aibă grijă de Masha, patrupeda mezină a familiei. În timp ce Enzo și Lulu încă mai sforăie în cușca lor, Masha așteaptă cuminte la ușa noastră să fie luată în primire de fetiț, dând răbdătoare din coadă. 

Tati face mâncare, bineînțeles, în bucătărie, activitățile mele se desfășoară preponderent în camera Aniei de jucării așa că păpădia își alocă dormitorul unde se baricadează cu Masha. După o porție de drăgăleală, o servește cu lapte și ce mâncare găsește prin frigider apoi încearcă să o amuze creând scenete cu jucăriile ei spre patrupeda care le miroase nițeluș nedumerită, cu capul răsucit ușurel spre dreapta.

Când Masha se întinde cât e de lungă și-și pune boticul pe lăbuțe a somn, Anușca ia un teanc de cărticele și începe să-i citească din imaginile răsfirate acolo. Nu este însă lăsată să moțăie prea mult pentru că va fi provocată imediat să facă aport cu mingile pe care fetițul i le aruncă pe la nas.

Da, niște albinuțe suntem noi în fiecare dimineață! Și să nu credeți că ne domolim prea mult pe parcursul zilei. Poate și de aceea, la noi, seara vine întotdeauna mai devreme ca la restul lumii!

Sursa foto: pestworldforkids.org

 

 

Albinuțe ocupate într-un stup vioi
Tagged on:                         

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *