Și nu mă refer aici la prieteni în sensul tradițional. Pe ăștia, Slavă Domnului, îi am, de muuuulți ani, muuuuulți ani și-i iubesc la nebunie. Sunt perfecții mei imperfecți. Am nevoie de prieteni virtuali.

Facebook are o opțiune foarte faină care îți permite să selectezi postările cui dorești să-ți apară mai întâi în newsfeed. Pe lângă mai sus amintiții prieteni, unii dintre ei tare departe geografic, de ale căror noutăți sunt mereu curioasă și interesată, am selectat pagini care îmi oferă informații pe gustul meu, de genul: Tastemade, Hand in hand parenting, Country lifestyle, Pagina de psihologie, Prințesa urbană, I speak sarcasm as a second language, Imdb, Freshome, Hyperliteratura, Parenting academy, etc.  O decizie foarte înțeleaptă pentru că am redus la minim riscul de a mă enerva atunci când intru pe Facebook. Au dispărut aproape total postările cu greșeli de ortografie, cu drame cupidonice sau citate înflăcărate fără substrat, cu manifestarea urii, a frustrărilor și a limitărilor. Newsfeed-ul meu este acum unul vesel, pozitiv și din care aflu o grămadă de chestii interesante.

Cu ocazia bloggărelii mele zilnice, descopăr însă o mulțime de alți oameni mișto, care au, din punctul meu de vedere, o gândire sănătoasă, o viziune normală asupra lucrurilor, asemănătoare cu a mea sau nu, dar care au, anyway, ceva pertinent de spus. De genul acesta de prieteni am nevoie să-mi îmbogățească newsfeed-ul:

-inteligenți

-amuzanți

-ironici și auto-ironici

-stăpâni pe ei

-sarcastici

-pozitivi

-echilibrați

-realiști

-toleranți

-care știu să-și managerieze frustrările

-care știu să impună limite dar și să le respecte

-liberi în gândire și-n simțire

-de la care să am ce învăța

-mereu dispuși să accepte contra-argumente

-veseli

Poate părea un anunț de matrimoniale dar nu e. Pe lângă soț și fetiț, posed și convingerea că iubăreala se simte mai bine face-to-face. În plus, nu fac discriminări gender related, caut doar oameni interesanți care să mă inspire.

Cunoașteți pe cineva cu aceste descrieri? Că tare mi-aș dori să întreb dacă nu vrea să fie prietenul meu virtual!

 

 

 

Ajutor! Am nevoie de prieteni!
Tagged on:                 

2 thoughts on “Ajutor! Am nevoie de prieteni!

 • July 5, 2018 at 4:41 am
  Permalink

  Cu toții avem nevoie de prieteni virtuali ca sursă de inspirație și nu numai. Vă citesc cu interes postările și, deși „păpădia” mea e mai mare mai învăț câte ceva, sau mă năpădesc amintirile.

  Reply
  • July 5, 2018 at 8:34 am
   Permalink

   O păpădie mare, frumoasă și deșteaptă aveți! Mai puțin și își ia zborul. Se vede pasiunea din meseria pe care o profesați și apropierea de lumea asta minunată a copiilor! Vă mulțumesc mult pentru aprecieri! 🙂

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *