Nu am mai scris de ceva vreme despre acvariul nostru vesel și vreau să asigur pe toată lumea că lucrurile sunt în ordine și decurg așa cum ar trebui.

Bineînțeles că, la fel ca în orice habitat, am avut parte și de decese, destul de puține și de sporadice, însă. Astfel, domnul Pirat nu se mai află printre noi, în urma unei tragedii cu cauză necunoscută. Altele încă două-trei au survenit însă la câteva ore după ce noii colocatari au făcut cunoștință cu acvariul, ceea ce ne face să credem că fie au venit bolnăviori, fie nu s-au putut adapta noului climat.

Printre cei noi (și cu speranțe de viață bune) aș aminti doi guppy diafani, 4 agitați (mă iertați, le-am uitat numele rasei) care parcă sunt mereu unul în urmărirea celuilalt, doi dalmațieni portocalii (din nou, mă iertați dar bătrânețea) și doi melci, mă rog unul singur pentru că celălalt s-a resorbit și a mai rămas din el doar un sfert de cochilie).

Majoritatea este însă, în continuare formată din primii pești care au locuit vreodată în acest acvariu. Și deși la început eram foarte precauți și atenți la ce tipuri de pești aducem împreună în acvariul nostru ca nu cumva să înceapă războaie și lupte pentru teritoriu și supremație, am aflat pe parcurs că suntem o familie care radiază cu pace și armonie peste tot, chiar și printre peștișorii care au adoptat principiile integrării și ale diversității, uitând poate că au în urmă o istorie marcată de secole de ură și răfuială.

Vedeta acvariului nostru rămâne domnul Betta cel grațios, care și-a asumat acest statut și se plimbă mândru doar în fața acavariului, care este extrem de curios și amuzant și care prezintă o aroganță cumva regală în procesul lui de a ignora orice alt colacatar care nu se ridică la nivelul măiestriei lui.

Ania este în continuare fascinată de ei, le acordă zilnic timpul și atenția ei, insistă să îi mângâie, ba chiar le-a cumpărat și jucării ca să nu se plictisească.

Cum spuneam, big happy family suntem noi, în continuare!

Acvariul familiei noastre pașnice și fericite
Tagged on:                                 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *