Teorie: Se dau două activități simple: pus lucruri la loc în curte (jucării, scuturat fețe de masă, aruncat gunoi) și cules câteva roșii din grădină. Timp aproximativ de execuție: 10 minute.

Practică: Se informează fetițul cu privire la planul imediat. Fetițul își manifestă dorința de a se implica în activități. Se îmbracă fetițul despuiat. Se adună cca 5 jucării însoțite de accesorii care să admire fetițul implicându-se în activități. Se pleacă în curte.

Se pun lucruri la loc în timp ce se răspunde prompt cu prezența, chemărilor păpădiei de a se entuziasma în fața unei cochilii goale de melc, de a remarca o floricică ce nu era acolo ieri și de a se oripila în fața unui caca de Masha (sau Lulu, nu putem ști exact întrucât dimensiunea era incertă iar inculpata nu a fost prinsă asupra faptului).

Se anunță trecerea la pasul doi din plan. Păpădia insistă să fie dusă în brațe pe motiv de iarbă udă. Se culeg (cu greu și puțin echilibru disponibil) câteva roșii. Se observă lipsa mâinilor suficiente din cauza transportului prețios de mai devreme și se începe deplasarea spre casă în căutarea unui coș.

Pe drumul de întoarcere în grădină, puica decide că vrea totuși să simtă iarba nu chiar atât de udă. Începe astfel un voiaj inițiatic în tainele grădinii cu explicații amănunțite despre fiecare plantă în parte. Păpădia le explică la rândul ei jucăriilor.

Se recoltează roșiile iar apoi se așteaptă trecerea peste un micuț gărduleț a întregului alai însoțitor: păpădie+jucării+accesorii. Să ne înțelegem: pe rând, civilizat, nu toți deodată!

La întoarcerea în casă se curăță papucii de noroi (am uitat să precizez că e vorba despre singura zi cu ploaie din săptămână), se dezbracă fetițul și se numără jucăriile. Ups, avem probleme. Unul dintre accesoriile care ne-au însoțit (o coroniță de ponei mititică) lipsește la inventar.

Se ia puiul despuiat în brațe și se reface în întregime traseul: pe lângă cochilia goală, floricică, caca, în susul și în josul grădinii. Rezultatul este negativ: nici urmă de coroniță. Dezamăgire și oftaturi adânci.

La reîntoarcerea în casă, lângă locul 0 de unde a început întreaga tărășenie, coronița stă ascunsă sub un scaun. Se pare că a ratat întreaga aventură.

Timp real de execuție la final: 45 de minute.

Acesta este doar un banal exemplu despre cum o întreagă zi de treabă se poate reduce doar la câteva sarcini îndeplinite din planul propus. Dar ce zi magnifică, plină de zâmbete de păpădie și sporovăieli vesele între fete!

Sursa foto: firstsiteguide.com

Activități mai mult sau mai puțin propuse
Tagged on:                     

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *