Mai demult, era ceva mai simplu. Nu erau atât de multe personaje în filmele pentru copii: aveai un Tom și Jerry sau un Mickey și Minnie, un Donald și Daisy, un Chip și Dale, o Mihaela, o Sandy Bell, o Scufiță cu lupul, etc. Cea mai exagerată cred că era Albă ca Zăpada cu cei șapte pitici ai ei. Zilele noastre însă abundă de personaje, minim 6 pe serial. Despre dificultatea procurării lor complete sub formă de jucării, am mai vorbit.

Ania insistă să ne jucăm cu toate personajele deodată. Adică n-ai să vezi la noi că Fluttershy și Pinkie Pie se desprind de restul poneilor ca să meargă singurele la o cafea și-o bârfă. Nu, prietene, la noi sunt toți laolaltă, împreună tot timpul.

În acest sens, eu-personal, întâmpin ceva dificultăți cu Patrula cățelușilor. Rocky baby și Chase mare au câte o lăbuță ridicată. Extrem de drăgălaș, ați putea spune, dacă nu ați fi în locul meu. Însă atunci când trebuie să-i aliniezi pe toți, fie pe covor pentru un concurs ce va să-nceapă, fie pe fața de masă pentru prezența de la ora de educație fizică, fie pe marginea vanei pentru ca, în urma unui bobârnac în fund, să performeze o săritură spectaculoasă în apa în care face baie păpădia, veți descoperi că cei doi inculpați, refuză să se conformeze din cauza instabilității celor trei lăbuțe. După vreo 50 de încercări eșuate la rând de a-i așeza și menține în poziție verticală, vă vor veni în minte toate înjurăturile pe care le detestați atât de profund. 

Ca să scap, am încercat la un moment dat să-i dau loviți pe cei doi:

-S-au lovit la lăbuță, nu au nimic grav dar îi doare și au nevoie să se odihnească până le trece.

Ania s-a uitat încruntată la mine și m-a lămurit imediat:

-Nu au nimic la lăbuțe, mami. Așa le place lor să stea, doar. Hai, aranjează-i pe toți acum, mami!

Mda. Se pare că noi suntem pe principiul ”No man left behind!”. Onorabil principiu, ce să zic. Dacă nu o pot învăța pe Ania cu răbdarea și dexteritatea mea impecabilă, măcar cu principiile să le avem.

Sursa foto: http://www.ox.ac.uk

 

 

Accidentații noștri din Patrula cățelușilor
Tagged on:                                     

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *