În acest weekend va fi gala premiilor Oscar iar eu nu mă pot abține să nu vorbesc nițeluș și despre A star is born, un film aflat la a treia ecranizare, de această dată, sub oblăduirea celebrului Bradley Cooper, nominalizat, până acum, la 7 Oscaruri.

Întreg proiectul a fost ideea lui și s-a desfășurat cu implicarea lui completă. Situat în rolul de regizor (pentru prima oară), scenarist și actor, Bradley a făcut o treabă grozavă, despre care probabil vorbesc și cele 8 nominalizări la Oscar pe care le-a primit acest film.

Nu pot să spun că a fost un film genial, care m-a dat pe spate. Subiectul este adaptat vremurilor noastre și subliniază importanța păstrării identității în desfășurarea actului artistic. Apare și tema abuzului de substanțe, mereu de interes. Centrală este iubirea dintre cele două personaje principale. Mie mi-a plăcut însă mult pentru că este un film de stare, care te prinde în mrejele lui, mult timp după ce s-a derulat genericul.

Dincolo de film, vreau să amintesc actorii. Sam Elliott, este un personaj în sine, indiferent de filmul în care joacă, cu vorba lui domoală și guturală și cu dispoziția parcă mereu gravă.

Despre Lady Gaga nu știam mai nimic ca artistă, decât faptul că se îmbracă bizar și scoate hit-uri pe bandă rulantă. Habar nu aveam cum arată în realitate, dincolo de aparițiile sporadice, pline de machiaj, în care o zărisem cu coada ochiului. În American Horror Story (rolul care i-a adus și un Golden Globe), însă, pentru mine, a fost o revelație. Mi s-a părut genială și m-am îndrăgostit de ea ca actriță. În A star is born însă nu mi-a plăcut la fel de mult. N-am crezut-o în totalitate.

A compensat însă Bradley Cooper, care mi s-a părut superb, de parcă se născuse în acest rol. Unde mai pui și că are o voce perfectă pentru auzul meu. Cu această ocazie, deși îmi plăcuse nițeluș și în Silver Linings, l-am adăugat în agenda mea de favoriți.

Nu știu dacă toate aceste plusuri vor aduce filmului și Oscarurile pentru care a fost nominalizat, însă, dacă ar fi să pariez pe vreun premiu, indiferent de film, aș avea curajul să mizez pe unul singur, muzica din A star is born, în special piesa Shallow, care a spart deja topurile și care este, bineînțeles, compusă de Lady Gaga.

Sursa foto: www.irishtimes.com

A star is born, un film de stare
Tagged on:                             

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *