Din cauza faptului că în copilăria mea, ne-am mutat prin câteva orașe din țară, eu nu prea pot spune că am prieteni încă de la grădiniță. Din clasa a IV-a, însă, primul nostru an de locuit în Deva, mi-am luat revanșa și m-am angajat pe viață într-o prietenie minunată cu cea mai veche fată dragă a mea, Adriana.

Adriana e frumoasă, foarte frumoasă cu niște ochi verzi care te hipnotizează, e deșteaptă și teribil de ambițioasă, încăpățânată, se mulează perfect pe titulatura de cea de-a treia berbecuță a mea (cumnatu-miu și nepoțelul intră în responsabilitatea lui Ade), sensibilă, pasională, impulsivă, extrem de generoasă și iubitoare. Dar, mai presus de toate, cred că o admir pentru că este foarte puternică și asumată. Deși nu întotdeauna face cele mai bune alegeri, deși simt nevoia uneori să mă lupt cu lumea în locul ei și să-i trag o păruială zdravănă când suntem numai noi două, încă mă uimește cu puterea ei de a-și asuma faptele și a de a se înălța mereu acolo unde îi este locul. Are trei fete superbe și se află, alături de cele trei minuni ale ei, în topul preferințelor păpădiei.

Am fost colege și prietene în ciclul primar, gimnazial, liceal și, dacă ar conta excursiile ei făcute în Timișoara la mine, dormitul împreună în patul de cămin, serile de distracție prin cluburi și pe la chefuri, aș putea afirma cu încredere că am fost și colege de facultate.

După ce l-am cunoscut pe Florin, a trebuit să ne ia la pachet pe amândouă. În unele zile vorbeam la telefon mai mult cu Adriana decât cu proaspătul meu soț. Legătura nași-fină-finuțe a venit apoi firesc și formal, pentru că noi eram deja familie.

Adriana (alături de soră-mea și de Isa) este persoana aia a mea pentru care poveștile nu se termină niciodată, care te invită nonșalant să te dezbraci de toate secretele, să te simți în siguranță și să te explorezi în cele mai întunecate unghere ale tale, fără teamă sau rușine. E omul cu care împarți cele mai năstrușnice aventuri și amintiri, omul alături de care ai certitudinea că vei îmbătrâni împreună, omul care îți vine imediat în minte când ai o veste de adus. Adriana e persoana care nu mai știi dacă este bună sau rea, plăcută sau nu pentru că aceste lucruri nu mai contează acum: ți-e familie, e a ta și o iei ca parte importantă din tine.

Piticuțo, la mulți ani! Da, ești piticuță că doar ești cu un an mai mică decât mine. Mă rog, trei luni și 5 zile, dar tot responsabilitatea mea te simt. Să ai un an vesel și fericit, cu mai mult din noi în el! Să mi te văd râzând în hohote de bucurie! Te iubesc, fata mea dragă, femeia mea frumoasă, sufletul meu cald și lipit strâns de al meu! E timpul să începem un alt an de amintiri împreună!

29 de ani cu Adriana
Tagged on:                     

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *