Îmi imaginez ce greu era să creşti un copil, pe vremea părinţilor noştri, când pe lângă provocările faptului în sine, pe lângă treburile tale casnice, mai aveai şi de spălat scutece la mână sau de fiert biberoane.

Din fericire, acum avem o multitudine de ajutoare, unele utile, altele mai puţin, din care să alegem. Industria produselor pentru bebeluşi este extrem de bogată în oferte pentru că un proaspăt părinte care prinde 2 ore de somn legate, va plăti oricât ca să-şi mai uşureze puţin viaţa.

Asta s-a întâmplat şi în cazul nostru. Majoritatea gadgeturilor bebeluşeşti le-am achiziţionat noaptea, după ce readormea Ania şi mă lăsa pe mine cu o insomnie numai bună de bântuit site-urile de profil.

Înşir mai jos o listă, într-o ordine aleatoare, cu ce ne-a fost nouă (mai mult sau mai puţin) de ajutor:

Cărucior: am posedat 3 bucăţi: unul mare, fancy şi vintage style în care încă mai doarme Ania de prânz, unul tip umbrelă, micuţ şi care se strecoară pe oriunde şi unul hibrid între celelalte două. Extrem de folositoare pentru noi.

Scoica pe care am folosit-o când era Ania micuţă la transportul cu maşina şi la legănat fetiţul de adormit.

Scaunul de maşină de la Axkid Minikid, poziţionat cu spatele la sensul de mers pentru că astfel oferă cea mai bună securitate în caz de impact. Din păcate, Ania nu l-a folosit prea mult pentru că mersul cu spatele îi provoca vărsături şi acum avem unul moştenire de la fini care-i permite o vedere largă asupra traseului.

Oglinda auto pentru supravegherea copiilor, folosită pentru scaunul de la Axkid şi care îi permitea lui tati să vadă făţuca minunată a păpădiei, în timp ce conducea.

Perna pentru somnul în maşină, cu magneţi care se prind sub bărbie ca să-i susţină capul şi cu două feţe de vară/iarnă.

Suportul pentru tabletă care se ataşează pe tetiera scaunului din faţă şi-i oferă Aniei acces la un film animat pe durata drumului cu maşina.

Umidificatorul pe care-l folosim şi acum când aerul din casă este prea uscat, este util pentru întreaga familie.

Termometru de cameră care ne ajută să menţinem o temperatură înconjurătoare optimă. Noi îl avem 2 în 1 cu termometrul.

Higrometru care indică umiditatea din aer şi ne spune când e cazul să folosim umidificatorul sau din contră:

Dezumidificatorul pe care l-am achiziţionat ca să facă faţă unei hale de mici dimensiuni şi care se odihneşte inutil şi prăfuit în bucătărie pentru că am aflat că este mult mai simplu, eficient şi sănătos să stăm cu geamul deschis non-stop.

Termometru cu infraroşu care măsoară temperatura puicii la frunte sau ureche, uşor şi rapid, fără să chinuim puiuţa.

Termometru digital de funduleţ, pe care, în ciuda protestelor, îl folosim când situaţia devine dramatică şi avem nevoie de o temperatură exactă.

Nebulizatorul care îi oferă Aniei medicamentele sub formă de vapori, neintruziv şi prietenos.

Aspirator nazal pe care l-am folosit din plin pentru năsuc încărcat.

Spray-ul nazal cu apă de mare, delicat şi care fluidizează, la nevoie, traficul nazal.

Sterilizatorul pe care încă îl folosim deoarece majoritatea veselei Aniei este din plastic.

Încălzitorul de biberoane care ne serveşte lăpticul încălzit optim în câteva minute.

Robotul de bucătărie multifuncţional care fierbe la abur, sterilizează, mărunţeşte piureurile, dezgheaţă produse congelate şi încălzeşte mâncarea în câteva minute.

Aparatul de gătit la abur, încăpător şi compartimentat care permite gătitul mai multor feluri de mâncare în acelaşi timp.

Sistemul de înfăşat care pentru noi a fost foarte eficient la somnic, când păpădia era micuţă şi avea nevoie să se simtă în siguranţă.

Hamacul pentru cada de baie, extrem de util, încă îl folosim. Elimină orice stres la băiţă, copilul stă comod şi este în deplină siguranţă, permite spălarea şi clătirea bebeluşului fără efort.

Stepperul sau înălţătorul, primit cadou de la prietena mea Adriana şi care-i oferă Aniei acces la înălţimi rezonabile.

Prelungitorul de robinet care o ajută pe păpădie să se spele singură pe mâini sau pe dinţişori.

Recipient de clătit şamponul din păr, cu margine elastică ce se mulează pe conturul capului şi două compartimente care permit apei să curgă gradual. Total inutil pentru că puica ripostează energic la intrarea apei în urechi, aşa că folosim un fost recipent de şampon care eliberează apa într-un şuvoi micuţ şi controlabil. 

Termostat și aer condiționat care reglează temperatura optimă, atât de necesară în special pentru bebeluși deoarece aceștia au nevoie de ajutor în reglarea temperaturii. La noi temperatura este în casă, vară sau iarnă, pe la 22-23 de grade.

Pătuț 3 în 1, care pe lângă că este extrem de drăguț și a fost folosit intens în primele luni, poate fi transformat mai târziu prin eliminarea marginilor laterale, în pătuț pentru copil mai mare sau, cum îl folosim noi acum, pe post de canapea în camera Aniei.

Aplicație pentru telefon de white noise pe care încă mai adormim. Există o multitudine de suntete de la zgomotul foenului, al mașinii de spălat, aspirator, al trenului sau mașinii, până la cântecele de leagăn. Volumul este reglabil, puteți seta perioda de timp în care să funcționeze, de la câteva minute până la nelimitat. Noi ascultăm suntete din natură (susurul izvorului, valurile mării sau ploaia).

Lămpița de veghe care ne aduce lumină în întuneric.

Jaluzelele care ne permit să dormim la ora 8 seara chiar și în timpul verii.

Sistemele de securizare pentru sertare, dulapuri, wc, frigider, cuptor, uși și care țin la distanță produsele chimice sau periculoase.

Peria de spălat biberoane și peria pentru tetine care curăță în locuri greu accesibile.

Detergentul bio pentru vesela Aniei.

Cutiile și organizatoarele care depozitează jucăriile Aniei și care îi oferă spațiu de mișcare prin încăpere.

Oița pe roți care ne-a fost utilă într-o perioadă când Ania avea dificultăți la adormire.

Leagănul electric care se mișcă singur în mai multe viteze, securizat cu centuri de siguranță, cu melodii de leagăn pe volum reglabil care a înlocuit cu succes scoica și legănatul manual.

Scaunul de masă. Posedăm două, ambele primite cadou de la fini și de la Adriana. Unul este foarte util și îl folosim intens, altul este fancy, din lemn, vintage type pe care îl vom folosi mai târziu.

Înălțător scaun pe care puica ajunge la nivelul mesei, atunci când mâncăm toți trei împreună. Este primit moștenire de la verișoarele Aniei.

 

Scaun de masă pliabil, pentru călătorii. Se atașează cu niște centuri de siguranță de orice scaun normal.

 

 

Degetarul de silicon cu care o spălam pe Ania în guriță cu glicerină boraxată, când era bebeluș, până la introducerea periuței de dinți.

Pasta de dinți homeopată, cu mandarine organice și aloe vera, din ingrediente naturale, fără SLS, alcool etilic, îndulcitori, conservanți și fluoride. Nu necesită clătire.

Crema pentru funduleț Luthelino, din ingrediente naturale pe care am primit-o cadou de la prietena mea, Isa și pe care încă o achiziționăm de la producător. Când a venit medicul pediatru la prima vizită, i-am prezentat selecția de creme achiziționate cu acest scop. Când a văzut ingredientele de pe cutia de Luthelino, a spus că asta e cea mai bună. A avut dreptate. Nu am avut nicio problemă cu iritația de scutec și o folosim și noi cu succes când avem probleme cu tenul.

Cana de băut apă de la Munchkin, Trainer Miracle care ajută la dezvoltarea normală a musculaturii guriței spre deosebire de cele care apelează la paie sau furtunașe. Se bea ca dintr-o cană normală doar că volumul de apă care ajunge în gură este controlat de presarea buzelor pe o valvă care se sigilează automat după ce copilul a băut. Nu curge în poșete, este sigură și foarte eficientă. Tranziția la băutul din cană normal s-a făcut ușor. Recomand cu drag!

Dispozitiv de hrănire Munchkin, prezintă o plasă care permite bebelușului să ingereze în siguranță alimentele, fără teama că vor trece prin acea plasă bucăți mai mari sau semințe din fructe. Copilul mestecă, suge și gustă. Îl găsesc foarte util în continuare deși Ania a refuzat cu îndârjire să îl folosească și în continuare nu dorește să mănânce fructe nepreparate termic.

Recipiente pentru congelat mâncarea care oferă o masă sigură, la un pas de a fi servită.

Recipiente pentru transportat laptele praf. Îl porționați și puteți pleca liniștiți la drum.

Termos care menține apa călduță pentru prepararea laptelui formulă.

Husă termoizolantă pentru menținerea temperaturii biberonului în condiții optime. Este eficientă pentru drumurile scurte, până într-o oră. Dacă aveți un drum mai lung recomand termosul și recipientul de stocare al laptelui praf.

Dispozitivul de hrănire în deplasare. Puneți pireul înăuntru și printr-o simplă apăsare a recipientului se eliberează mâncarea în linguriță. Noi nu l-am folosit pentru că mesele noastre se desfășoară doar în anumite condiții. Dar dacă aveți un copiluț care mănâncă oriunde, puteți pleca liniștiți în parc.

Încălzitorul pentru biberoane de mașină, se conectează la mufa din mașină și vă oferă lăpticul încălzit.

Biberoanele Lansinoh. Am achiziționat o multitudine de biberoane de la Philips Avent până la Tommee Tippee, cu senzor de căldură și gadgeturi de eliminare a aerului din biberon pentru evitarea apariției colicilor. Toate inutile în afară de cele de la Lansinoh, ale căror formă anatomică a tetinei a fost singura satisfăcătoare pentru Ania.

Scutecele Libero. Am încercat și din cele textile dar nu ne-au plăcut. După un studiu intens al gamei de scutece de pe piață, ghidându-ne după compoziția lor, am ales scutecele Libero pentru că sunt cele mai puțin nocive pentru fundulețul păpădiei. La noi există o adevărată cultură pentru scutecele Pampers (care în alte țări nici nu se găsesc în magazine) dar care nu sunt tocmai bune pentru puiuți.

Cădițe de voiaj gonflabile sau care se pliază, nu le-am folosit, complet inutile pentru noi.

Veselă și tacâmuri cu senzor de căldură care se colorează atunci când mâncarea este prea caldă pentru a fi servită puiului.

Tetine din silicon pentru mameloane, de ajutor la începutul alăptării când îmi era teamă de ragade și de transmiterea virusului B.

Pernă pentru alăptat pe care o poziționam în jurul mijlocului meu și pe care o sprijineam pe Ania în timp ce păpa. Am folosit-o și la dormit când eram însărcinată, m-a ajutat mult pentru că eu dorm de regulă pe burtă.

Sistemul de purtare Marsupi plus, excelent și intens purtat, menține bebelușul într-o poziție anatomică perfectă, aproape de pieptul mamei, purtabil de la câteva săptămâni până în zilele noastre. Ne-a ajutat la plimbări lungi, când aveam treabă de făcut sau la adormirea păpădiei.

Farfurii, castroane, boluri de diverse mărimi, cu capace adecvate, toate destinate doar Aniei și care se adaptează porțiilor de mâncare servite.

Tacâmuri de metal cu mânere de plastic, potrivite pentru mânuțele Aniei și pentru exersatul bunelor maniere la masă.

Farfurie cu recipient pentru apă caldă care să mențină mâncarea călduță pe parcursul mesei. Inutil pentru noi deoarece Ania mănâncă mâncarea mai degrabă rece, uneori se servește singură din frigider.

Țarc primit în dar pe care nu l-am folosit deoarece am o problemă cu închisul copiilor. Prefer să securizez totul în jur și s-o las pe Ania să zburde liberă prin casă în explorarea lumii. Avem însă un țarc ce are o portiță cu fermoar care permite intratul și ieșitul nestingherit al bebelușului. Noi l-am folosit pentru depozitarea unor jucării de pluș ale puicii, la îndemâna ei.

Protecție pentru pat, avem trei bucăți, toate folosite, care protejează bebelușul de o cădere liberă pe podea. Patul nostru matrimonial este acum transformat într-un uriaș pat de bebeluși.

Poartă de siguranță pe care o avem montată la capătul scărilor și care împiedică o rostogolire nedorită, cu un sistem de închidere/deschidere sigur pentru copii dar ușor de manevrat, cu o singură mână (după ceva exercițiu) pentru părinți.

Ham pentru când începe să meargă, oferă libertate de mișcare dar intervine atunci când asfaltul se vrea a fi cunoscut prea îndeaproape, preîntâmpinând o căzătură nedorită.

Cântarul pentru bebeluși a fost primit cu împrumut de la Isa și din fericire, a fost foarte puțin utilizat pentru că am reușit să evităm o obsesie legată de greutatea Aniei. Ne-au fost de-ajuns veselia și energia puicii ca să știm că avem un fetiț care se dezvoltă normal.

Salteaua pentru înfășat, utilizată frecvent la schimbatul scutecelor. Acum scutecele sunt schimbate din fugă și toaleta se desfășoară cu apă și săpun.

Cearceafuri igienice pentru salteaua de înfășat, de unică folosință și care pot fi transportate oriunde.

Servețele umede Johnson’s baby extra sensitive, cu un conținut ridicat de apă pură, potrivite atât pentru față și pentru ochi cât și pentru fundulețul delicat al Aniei. Nu le mai folosim de ceva vreme dar ne-au fost de ajutor.

De vreo zece ori am crezut că am terminat de înșirat gadgeturile, mă învârteam puțin prin casă și îmi mai aminteam câte ceva. Probabil că încă mai sunt de adăugat. Deocamdată mă opresc aici și voi reveni cu completări.

Recomand cu drag oricărei proaspăt mămici un site comlex în oferta de produse, pe care eu l-am frecventat mult cât era Ania micuță. Poate vă ajută cu idei noi. Problema este că plata se face doar cu cardul și comanda durează câteva zile până vă va fi livrată. Site-ul este: https://comenzi.bebetei.ro/ .

Emagul, http://www.soffiplanet.ro/ și site-urile distribuitorilor de mărci celebre destinate produselor de bebeluși (Tommee Tippee, Philips Avent, Munchkin, etc) ne-au fost de asemenea prieteni în călătoria cu Ania.

Spor la cumpărături!

Sursa foto: http://www.thebabycentreleigh.co.uk, https://pricespy.ie, http://www.emag.ro, http://www.soffiplanet.ro, https://comenzi.bebetei.ro,  https://www.aliexpress.com, http://black-friday-reduceri.com, http://articolelux.ro, https://play.google.com, http://bebeimport.ro, http://luthelo.ro, https://hiphip.ro, http://clovis.ro, http://www.chicbebe.ro, http://consoleplayground.info, https://www.babytrend.ro

Gadgeturi pentru buna funcționare a unui bebeluș
Tagged on:                                             

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *